Sera Gazı İzleme Danışmanlığı

Yönetmelikte yer alan faaliyetleri gerçekleştiren tesisler, her yıl düzenli olarak sera gazı izleme, raporlama ve doğrulama sürecine tabi olacaktır. Tebliğ kapsamında hazırlanacak olan İzleme Planları Entegre Çevre Bilgi Sistemi aracılığı ile Bakanlığa iletilmektedir. 

Sera Gazı İzleme Planı Hazırlanırken;

Kaynak Tanımlama; İzleme planının ilk adımı, sera gazı üreten kaynakları belirlemek, belgelemek ve ilgili endüstriyel kaynağın kategorisine neyin dahil edildiğini veya neyin hariç tutulduğunu açıklamak gerekmektedir. Tesis; Kazanlar, yakıt kullanılan proses sistemleri, yanma türbinleri gibi sabit yanma kaynaklarını ve sektöre özgü emisyon kaynaklarını değerlendirmelidir.

İzleme; Bir sonraki adım, belirli bir kaynağa dayalı olarak izleme yöntemlerini ve ölçüm cihazını veya prosedürünü belirlemektir.

Veri Kayıt; İzleme planı, veri toplama, hesaplama ve veri kontrol prosedürlerini özetlemelidir. Verilerin nasıl işleneceği ve saklanacağı konusu önemli olup, stratejiler geliştirilmelidir.

Green Çevre ve Danışmanlık olarak Sera Gazı İzleme Danışmalığı yönetmeliklere uygun bir şekilde uzman çalışma arkadaşlarımız tarafından yapılmaktadır.

Green Çevre ve Danışmanlık

...

  • Kıdemli ve tecrübeli çevre yöneticileri

  • Güvenilir ve doğru hizmet

  • Geniş hizmet alanı