Atık Yönetimi Danışmanlığı

         Atık oluşturan tesisler Atık Yönetimini sağlamak ve Endüstriyel Atık Yönetim Planını hazırlamak zorunda ve daha sonrasında Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden onay almakla yükümlüdürler. Endüstriyel Atık Yönetim Planı, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların oluşumundan yok edilmesine kadar sürdürülebilir çevre politikası için büyük bir öneme sahiptir. Tesisin faaliyet türüne göre çıkan atıkların, oluşum yerlerinin, miktarlarının ve türlerinin tespitinin yapılması gerekmektedir. Bu noktada 2872 sayılı Çevre Kanunu’na bağlı birçok yönetmelik devreye girmekte.

         Atıkların Yönetimi’nin ve Endüstriyel Atık Yönetim Planı’nın sağlıklı hazırlanması için yönetmeliklerin iyi analiz edilmiş olması gerekmektedir. Green Çevre ve Danışmanlık olarak uzman ve tecrübeli kadromuzla Atıkların Yönetimi ve Endüstriyel Atık Yönetim Planı’nın sağlıklı hazırlanması konusunda destek oluyoruz. Endüstriyel Atık Yönetim Planı, bir önceki yılın atık miktarlarının değerlendirilerek gelecek 3 yıl içinde oluşacak miktarların tahmini değerlerini ve atıkların azaltılmasına ilişkin verilerin tamamını kapsamaktadır.

Plan 3 aşamalı olarak gerçekleşmektedir,

1.Aşama: Sahada verilerin toparlanması ve rapor için gerekli evrakların temini.

2.Aşama: Sahadan alınan veriler ile birlikte gerekli evrakların hazırlanması sonucu oluşan rapor.

3.Aşama: Raporun İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne sunulması ve onayının alınması. 

Endüstriyel Atık Yönetim Planı yasal bir yükümlülük olmakla birlikte gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakabilmek için çok önem arz etmektedir. 

 

Green Çevre ve Danışmanlık

...

  • Kıdemli ve tecrübeli çevre yöneticileri

  • Güvenilir ve doğru hizmet

  • Geniş hizmet alanı