Atık Su Arıtma Tesisi Danışmanlığı

Atık Su Arıtımı, çeşitli alanlardaki uygulamalar sonucunda oluşan atık suyun, fiziksel, kimyasal veya biyolojik yöntemler kullanılarak alıcı ortamın doğal yapısını bozmayacak limitlere indirgenmesi işlemlerinin tamamıdır.

Evsel kaynaklı atık suyu ve proses kaynaklı endüstriyel atık suyu bulunan konut, site, organize sanayi bölgeleri, sanayi kuruluşlarının vb. atık sularını gerek alıcı ortam gerekse alt yapı sistemlerine vermeden önce deşarj limitlerini sağlamak amacıyla atık su arıtma tesisi kurması zorunlu hale getirilmiştir.

İşletmelerin, bünyelerinde yer alan atık su arıtma tesislerinin Çevre Kanunu ve diğer yönetmelikler çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmesi için iç izleme amacıyla danışmanlık hizmeti alması doğru bir uygulamadır. Green Çevre ve Danışmanlık firması olarak uzman kadromuz ile bütün sürecinizi yönetmekteyiz.

Atık su arıtma tesisi danışmanlığı kapsamındaki çalışmalarımız;

Atık su arıtma prosesi tasarımı,

Deşarj İzin Belgesi (DİB) alınması için gerekli iş/ işlemlerin yapılması,

İşletme bünyesindeki sorumlu personele arıtma ve işletilmesi konusunda eğitim verilmesi,

Arıtma tesisinde kullanılan kimyasalların temini,

Arıtma tesisinde kullanılan ekipmanların temini,

Haftalık olarak atık su arıtma tesisinin mekanik kontrolünün yapılması,

Haftalık olarak atık su arıtma tesisinden numune alınması, analizlerinin yaptırılması,

Analiz sonuçlarının haftalık olarak firma yetkililerine raporlanması,

Raporlama sonucunda tesisin daha verimli çalışması için yapılması gereken revizyonlar ve/veya iyileştirmeler hakkında bilgi verilmesi.

Atık Su Arıtma Sistemleri Firmalarının Önemi:

Çevre Koruma: Atık su arıtma sistemleri, kirli atık suların doğaya deşarj edilmesini engelleyerek su kaynaklarını ve çevreyi korur.

Sağlık ve İnsan Faktörleri: Kirli suyun kullanılması sağlık sorunlarına neden olabilir. Atık su arıtma sistemleri, sağlıklı su kaynaklarına erişimi sağlayarak toplum sağlığını korur.

Sürdürülebilir Kalkınma: Temiz su kaynaklarına sahip olmak, sürdürülebilir kalkınma için temel bir gerekliliktir. Atık su arıtma sistemleri bu hedefe katkı sağlar.

Atık Su Arıtma Sistemleri, çevresel sürdürülebilirliği ve insan sağlığını koruma amacıyla önemli bir rol oynar. Endüstriyel, evsel ve tarımsal atık suların arıtılması, gelecek nesiller için temiz su kaynaklarını koruma adına kritik bir adımdır.

Green Çevre ve Danışmanlık

...

  • Kıdemli ve tecrübeli çevre yöneticileri

  • Güvenilir ve doğru hizmet

  • Geniş hizmet alanı