Çevresel Etki Değerlendirmesi

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreçtir. Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini de içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesidir. 

Yatırım kararı alınmadan önce projenin çevresel etkilerinin dikkate alınmasını sağlayan çalışmalar bütünü Çevresel etki değerlendirmesidir. Çevre üzerinde olması muhtemel etkileri planların, programların ve projelerin onaylanmadan önce çevresel değerlendirmeye tabi tutulmasını sağlar. Bu nedenle, Çevresel Etki Değerlendirme Direktifleri, sürdürülebilir kalkınma için önemli araçlardır.

Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamında incelenmesi, çevresel faydaları arttırırken, proje sahibinin maliyetlerini azaltabilecek başka seçenekler de sunabilir. Halkın katılım süreci sayesinde, ilgili taraflar, proje sahibi ve kamu kurum kuruluşları arasında güven duygusu oluşturur ve katılımcı tabiatı sayesinde de ÇED süreci, o ülkenin genel demokratik sürecine katkıda bulunur.

Green Çevre ve Danışmanlık

...

  • Kıdemli ve tecrübeli çevre yöneticileri

  • Güvenilir ve doğru hizmet

  • Geniş hizmet alanı